استفاده از دانه زیره در درمان نفخ معده و روده بسیار محبوب است.
به گزارش شهر، در مورد خواص و کاربردهای زیره بسیار گفته شده است، اما هر زیره ای برای استفاده روزمره مناسب نیست. دکتر الهام اختری متخصص طب سنتی و استاد دانشگاه در تشریح موارد مصرف زیره می نویسد: سبزه سرم در رفع سوء هاضمه، رفع نفخ، تقویت کلیه ها و رفع سرماخوردگی هاضمه خوب عمل می کند و می توانید چهار یا پنج عدد بخورید. تکه های آن بعد از غذا اما مصرف زیره سیاه تا حدودی ممنوع است و برای نوشیدن زیره سیاه به صورت دارو نیاز به نظر پزشک دارید و مصرف مداوم آن رنگ صورت را تیره می کند.
محبوب است که زیر پوست است، نفخ را از بین می برد. دکتر اختری در توضیح این نکته گفت: نفخ نشانه ضعف هضم و هضم ضعیف است و خوشبختانه با رژیم غذایی مناسب برطرف می شود. اگر غذاهای تخمیر شده مانند ماکارونی، رشته پلو، رشته، غذاهای حبوبات، غذاهای سرد، باقی مانده غذاها، سالاد ماکارونی و آلوئه ورا، سالاد شیرازی و … را از برنامه غذایی خود حذف کنید، مشکل حل می شود. با این حال می توانید به مقدار مساوی رازیانه، رازیانه، دانه کرفس و زیره آسیاب شده را روی غذا بپاشید و نوش جان کنید.
استثنا در خوردن غذا، بعد از خوردن آب و همراه غذا، خوردن خیار و گوجه خام همراه غذا، خوردن ماست و ماست با غذا باعث کاهش گاز معده می شود. در این صورت خوردن پنج یا شش دانه زیره آخرین وعده غذایی یا بعد از غذا است.